Where'd You Go, Bernadette

Det här var en alldeles underbar bok! Bernadette Fox, femtio år, mamma och före detta arkitekt försvinner plötsligt.

Hennes dotter Bee samlar ihop en väldig massa dokument som på något sätt handlar om Bernadette (det är alltifrån handskrivna lappar till FBI-utredningar). Dokumenten ordnas i kronologisk ordning och det är dem, tillsammans med Bees kommentarer som vi får läsa för att på något sätt försöka lista ut vart den stackars Bernadette blivit av (för läsare som kräver en viss form av trovärdighet kan jag avslöja att vi får veta hur hon kommit över alla papper).

Det är väldigt roligt och lite jobbigt (boken är skriven av en av manusförfattarna till Arrested Development). Alla personer i boken är väldigt starka personligheter och alla verkar faktiskt på ett eller annat sätt smått galna. Kanske som de flesta av oss (eller är det bara jag)? Ändå känns det inte dumt eller jobbigt överdrivet. Semple håller sig hela tiden på rätt sida av den där tunna, tunna linjen (som jag vanligtvis är väldigt känslig för att folk korsar).

Det blir ett rafflande äventyr där allt från jobbiga mammor från Seattle till en Antarktisresa bidrar till lösningen på gåtan om vart Bernadette tagit vägen (märks det att jag gillar titeln?).

Linnéa på Solna gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013