Vid din sida

Att säga att en författare är effektiv är kanske inte så bra. Det låter som om sättet att skriva skulle vara tråkigt, utan själ. Men i Anne Cassidys fall är det just hennes effektivitet och struktur jag uppskattar.

För något år sedan utkom första delen i hennes planerade kvartett, vars första del hette Tid att dö. Nu har andra delen i serien kommit. Titel: Vid din sida

Det rör sig om en serie rasande skickligt skrivna thrillers, och seriens undertitel lyder ”en mördares anteckningar”. Serien handlar om två halvsyskon, Rose och Joshua, vars föräldrar har försvunnit. Polisutredningen har inte lett till någonting, fallet har lagts ner. Men redan i första delen får ungdomarna bevis för att föräldrarna kanske är i livet. 

Seriens andra del blickar delvis bakåt. En kamrat till Rose har hört av sig, hon behöver hjälp. Men eftersom Rose inte längre är vän med henne, tar hon inte kontakt. En tid senare får hon besked om att Rachel har omkommit, drunknad i skolans sjö. 

Rose reser dit, träffar personal på skolan, gamla klasskamrater. Samtidigt som hon nystar i vad som hänt hennes klasskamrat, söker hon sig vidare i omständigheterna kring föräldrarnas försvinnande. 

Anne Cassidy berättar med pondus och skärpa om Rose och Joshuas förtvivlade kamp om att nå insikt. De polisiära myndigheterna hävdar en officiell sanning. Men går det att lita på dem, när fakta de själva gräver fram pekar på någonting annat? Jag väntar redan på del tre i serien!

Staffan på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013