VAR MED OCH RÖSTA I VÅR BOKJURY 2021!

I januari drar vi igång med Vår bokjury 2021

Titta på vårt digitala författarbesök med Annika Meijer!

Läs på jullovet!

Julboken är sedan jullovet 2019 en återkommande del av Vår bokjury. Vi delar ut häftet på folk– och skolbiblioteken från mitten av december för att hålla igång läsningen under jullovet. Om du läser på lovet, fyller i Julboken-häftet och lämnar in det på Hallonbergens bibliotek eller på biblioteket i Signalfabriken senast 22 januari får du en liten present.

Självklart räknas alla sätt att läsa - högläsning, talböcker, ljudböcker!

Ladda ner och skriv ut Julboken här:

Med stöd av Kulturrådet

VAD ÄR VÅR BOKJURY?

VAD? I Vår bokjury kan du som är 0-16 år vara med och rösta på dina favoritböcker från förra året. Du får rösta på bilderböcker, skönlitteratur, faktaböcker, serieböcker och böcker på olika språk.

HUR? Läs eller lyssna på valfritt antal böcker, vuxna får gärna hjälpa till att läsa. Hämta en röstsedel på folk- eller skolbiblioteken i Solna och Sundbyberg. Självklart får du vara med och rösta även om du inte bor i Solna eller Sundbyberg. 

VARFÖR? Det är viktigt att barn och unga får göra sina röster hörda. Det är demokratiskt och vi vill veta vad du tycker om att läsa. Om du röstar är du också med i utlottning av många fina priser!

Nu kan du börja läsa och rösta i Vår bokjury. Senast 25 april vill vi ha din röstsedel.

ARKIV

SE VINNARNA FRÅN VÅR BOKJURY 2020

SE VINNARNA FRÅN VÅR BOKJURY 2019

SE VINNARNA FRÅN VÅR BOKJURY 2018!

SE VINNARNA FRÅN VÅR BOKJURY 2017!

SE VINNARNA FRÅN VÅR BOKJURY 2016!

Kontakt Vår bokjury

  1. Mie Björkman

    Titel: Skolbibliotekarie/Skolbibliotekssamordnare

    Jag jobbar som skolbibliotekarie på Lilla Alby skola och som skolbibliotekssamordnare på Bibliotek Sundbyberg. I mitt jobb träffar jag framför allt barn och ungdomar i grundskolan så jag läser massor av barn- och ungdomsböcker! 

    Telefon: 08-706 85 18