Vår bokjury 2017

Var med och rösta fram de bästa böckerna från 2017 i Vår bokjury Solna Sundbyberg!

Vår bokjury 2017 - sista veckorna att rösta

VAD? I Vår bokjury Solna Sundbyberg får du som är mellan 0-15 år läsa och rösta fram dina favoriter bland alla böcker som gavs ut 2017. Det går att rösta på bilderböcker, skönlitteratur, faktaböcker och böcker på olika språk.

HUR? Läs eller lyssna på valfritt antal böcker från 2017. Boktips hittar du lättast i Barn- och ungdomsbokskatalogen eller så söker du i bibliotekets katalog efter böcker utgivna under året. Du kan också ladda ner våra affischer för olika åldrar längre ner på sidan.

Hämta en röstsedel på folk- och skolbiblioteken i Solna och Sundbyberg. Fyll i dina favoriter, max 5 böcker, ordningen spelar ingen roll alla röster är lika mycket värda. Lämna röstsedeln senast den 13 april på folkbiblioteket eller på ditt skolbibliotek.

VARFÖR? Vi tycker det är viktigt att bara barn och unga får göra sina röster hörda. Det är demokratiskt och vi vill veta vad du tycker om att läsa*.  Alla har samma rätt att få tillgång till bra och aktuella böcker. Vi tycker att det ska vara roligt att läsa och att det är viktigt att stärka intresset för böcker och läsning. Det ger dig också en bra språklig grund.

*Vuxna får gärna hjälpa till att läsa med barn och unga där det behövs.

OCH SEN DÅ? Vi räknar ihop alla röster och drar vinnare av priser. De böcker som får flest röster presenteras på vinnaraffischer. Vinnande böcker avslöjas i mitten av maj i en film som du kommer att hitta på denna sida.

Följ oss på Instagram @varbokjury

LADDA NER OCH SKRIV UT MATERIAL

I Barn- och ungdomsbokskatalogen kan du läsa om ett urval av böcker från 2017. Du får den gratis på biblioteket! 

Du kan också ladda ner den och läsa här:
Barnböcker
Ungdomsböcker

Information om Barn- och ungdomsbokskatalogen på Kulturrådets hemsida

ARKIV

SE VINNARNA FRÅN VÅR BOKJURY 2016!

Vinnarbok 9-12 år 2016, hälsning från författaren:

Vinnarbok fakta 2016 hälsning från författarna:

Vår bokjury Solna Sundbyberg 2017 sponsras av:

Signalisten sponsrar Vår bokjury 2017!