Unga poeters sällskap

Unga poeters sällskap handlar om Max med det grönfärgade håret. Det är väldigt mycket en bok om relationer. Det är också en bok om att tycka om att skriva, att uttrycka sig. Det gör Max, som är berättelsens huvudfigur.

Han upptäcker ett event, ”Unga poeters sällskap”, som man kan ansluta sig till. Han går dit tillsammans med Ella, en vän, och där träffar de Emil och Ira, som också gillar att skriva. Emil vill att de ska bilda en egen poesigrupp och uppträda, utan att därför nödvändigtvis ”slamma”. De träffas och dricker vin efter varje skrivtillfälle. Men hur är det? Är Emil och Ira ett par? Och är Max och Ella det? Ella vill gärna, men Max känner inte på samma vis. Han dras däremot häftigt till Ira, som är grymt söt och dessutom skriver fina texter. 

 
Självklart spårar vänskapen ur, efter att Max och Ira träffats och blivit intima på tu man hand, till Emils stora besvikelse. Iras dubbelspel straffar sig hårt. Mårten Melin håller sin berättelse i stadig hand. Han lyfter fram de betydelsebärande detaljerna. Meningarna är korta men ändå mättat uttrycksfulla. Det är en konst att skriva lättläst utan att texten känns ”urvattnad”. Mårten Melin kan!

Staffan på biblioteket i Solna C 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 5 december 2013