Ulrike och kriget

Det här är en bok om hur det kunde ha varit att växa upp i andra världskrigets Tyskland som övertygad nationalsocialist.

Hur kunde det gå så långt? Andra världskriget har just brutit ut. Ulrike har under sin skoltid blivit utsatt för Hitlers propagandaapparat och är därför vid tretton års ålder en helhjärtad nationalsocialist. Hon tror blint på Tysklands rättvisa och slutliga seger. Utan att ifrågasätta utstår hon bombangrepp, sömnlösa nätter, hunger och kyla. 
Vibeke Olsson var bara femton år när hon skrev denna annorlunda bok om andra världskrigets Tyskland, en skildring av hur det kan komma sig att en så stor del av det tyska folket ställde upp för sin Führer. Boken visar också hur påverkbara unga människor kan vara och hur lätt det är att bli indoktrinerad av skicklig propaganda. (Förlagets egen text om boken)

Boken är spännande men kan i bland vara riktigt otäck när man läser om alla hemskheter som Ulrike och hennes familj får utstå.
Läs också :
 

Ulrike och freden

Av: Olsson, Vibeke Tipsat av: Lena Petersson

Kriget är visserligen slut men hur kan man överleva i en sönderbombad stad? Läs den gripande fortsättningen på berättelsen om Ulrike.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Petersson den 10 augusti 2011