Trasig soppa

Ämnesorden för Trasig soppa tyder på en ganska ledsam historia: döda syskon, sorg, frånvarande föräldrar, psykiskt sjuka föräldrar, depressioner…

Och Jenny Valentines berättelse innehåller just allt detta, men är samtidigt både spännande och lite rolig för att den är så klurigt oförutsägbar. Allt är inte vad det först tycks vara. Precis som i Jenny Valentines succébok Hitta Violet park är historien som en deckargåta (fast utan mord och stöld). 

Rowan Clark har förlorat sin älskade storebror Jack. Han omkom när han var utomlands för att surfa. Och när han dog raserades tillvaron på så sätt att föräldrarna separerade och mamman blev djupt deprimerad. Hon orkar knappt ta hand om Rowan och lillasyster Stroma, än mindre visa dem någon kärlek. Rowan tar heroiskt hand om sin syster och mörkar mammans depression för både skolan och pappan som de bara träffar ibland. 

Så en dag får Rowan ett fotonegativ av en okänd kille på stan: han plockar upp det och ger det till Rowan som om hon tappat det. Det visar sig vara ett foto av hennes bror som hon aldrig ägt eller sett förut. Killen försvinner direkt, men dyker snart upp i Rowans liv igen och blir hennes vän. Samtidigt får Rowan en ny vän i Bee, som visst kände hennes bror tidigare. Tillsammans med sina nyfunna vänner får Rowan omvälvande erfarenheter av förälskelse, glädje och stor besvikelse. Och når oanade insikter om sin brors liv..

Sara på Bergshamra bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 19 juni 2012