Torka aldrig tårar utan handskar

I Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar, del 1. Kärleken, som är den första boken i en trilogi får vi följa de homosexuellas kamp för lika rättigheter under 80-talet.

Läsaren får känna hur det var när Hiv/Aids kom till Sverige och satte allmänheten i skräck och gjorde alla homosexuella till förpestade smittbärare.

Boken handlar om Rasmus som alltid vetat vem han är och flyr ett småstadsliv i misär efter studenten. Den handlar om Benjamin som är Jehovas vittne och som har förnekat vem han är allt för länge. Den handlar om hela Stockholms gayvärld på 80-talet. Vi ta del av hur vänner till Benjamin och Rasmus blir sjuka och ingen vet varför. De tynar bort och dör, flera i deras vänskapskrets försvinner på bara en månad.

Jonas Gardell gör det här så fantastiskt bra. Det är så sorgligt, plågsamt och fint. Språket är enkelt och det är en fröjd att läsa den. Jag tycker att alla kan och borde läsa den här!

Karin Tegréus på biblioteket i Solna C

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 23 oktober 2012