The Name of the Wind

I en liten håla ute på landet under ett pågående krig står en man i ett öde värdshus och putsar glas med en skitig handduk. Han har rött eldfärgat hår och en trött uttråkad blick.

In snubblar en glasögonprydd rundlagd herre bärandes på en massa skriftrullar och annan packning som söker den beryktade, legendariska och sägenomspunne hjälten Kvothe för att skriva hans biografi. Sanningen har funnit ikapp den trötte värdshusvärden och det har blivit dags för världen att ta del av hans berättelse. Så som det verkligen gick till!

I Name of the Wind av Patrick Rothfuss får vi följa med i historien om Kvothes otroliga liv. Från början fram till nuet. Det är en berättelse fylld av äventyr, magi, sorg och kärlek! Något som jag gillar är att den utspelar sig mycket i vackra skolmiljöer och påminner därför om Harry Potter och livet på Hogwarts. Fast mer som om Harry hade valt att plugga vidare efter högstadiet samtidigt som han gick ut och festade väldigt mycket. Det är för en äldre publik och har en mognare ton.  Riktigt bra!

Det här är första delen av tre och boken finns även översatt till svenska.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Robin Linander den 10 juni 2013