The List

Rörande men obehaglig ungdomsbok på engelska

Det är måndag före balen och det verkar till en början som vilken dag som helst, tills ett papper förändrar allt. Varje år på denna dag sprids en lista på vilken tjej i varje årskurs som är snyggast och fulast. Detta har pågått i flera år men ingen har någonsin räknat ut vem som ligger bakom det trots alla spekulationer. För de åtta tjejer som nämns på listan förändras allt. De andra eleverna börjar se på dem annorlunda och även deras självbild förändras. Allt kommer kulminera under balen i slutet av veckan.

Hur dessa elever behandlar varandra är verkligen plågsamt att läsa om. Men The List är välskriven och fascinerande, och handlar om så mycket mer än vanligt high school-drama. De åtta tjejerna har vitt skilda historier att berätta och påverkas på väldigt olika sätt av etiketten de fått från listan, men gemensamt är att utnämningen har negativa konsekvenser för samtliga., åtminstone inledningsvis. Boken skildrar på ett effektivt sätt hur människor kan påverkas av skönhetshysterin och grupptryck. De slutgiltiga budskapen är ändå rätt
 inspirerande; att stå upp för sig själv och vara den person man vill vara, samt att utmana människors uppfattning om en och kanske viktigast av allt, att utmana egna uppfattningar om människorna omkring sig.
Boken finns i nuläget endast på engelska.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johanna Svensson den 22 december 2016