Jag är bibliotekschef på Bibliotek Sundbyberg som är samlingsnamnet för biblioteket i Signalfabriken i centrala Sundbyberg, Hallonbergens bibliotek, uppsökande verksamhet för de som inte kan komma till biblioteken och bland småbarnsföräldrar och förstås vårt bibliotek här på webben! Det är också Bibliotek Sundbyberg som har hand om de sju fina biblioteken på de kommunala skolorna.

1980 fick jag mitt första jobb som bibliotekarie på bokbussen i Ånge, en glesbygdskommun i södra Norrlands inland. Är alltsedan dess övertygad om att det här med bibliotek, böcker och läsning är superviktigt. Biblioteken ska vara tillgängliga, finnas nära och inspirera till läsande och lärande! Och allt det kännetecknar våra bibliotek som har jätteduktig personal, ett brett utbud av medier och fina lokaler. 


En av mina roligaste arbetsuppgifter är att jag har äran att leda lyssnarcirkeln som ses ungefär en onsdag i månaden på biblioteket i Signalfabriken. Den är för dem som av olika skäl inte kan läsa tryckt text och vi har spännande samtal om de böcker vi lyssnat på.

Mina boktips

 1. Sju jävligt långa dagar

  Av: Tropper, Jonathan Tipsat av: Margareta Engstrand

  En riktigt rolig bok fast med en allvarsam underton.

 2. Att växa upp med kända föräldrar

  Av: Falk, Hans Tipsat av: Margareta Engstrand

  Det har på senare år kommit fler många självutlämnande biografier om att vara barn till kända personer, där föräldrarna har kritiserats hårt för sina uppfostringsmetoder.

 3. Uppväxt

  Av: Falk, Hans Tipsat av: Margareta Engstrand

  Om en pojkes barn- och ungdomsår

 4. Skära för sten

  Av: Verghese, Abraham Tipsat av: Margareta Engstrand

  Fantastisk berättelse som utspelar sig i Etiopien

Visa fler sidor...