Jag jobbar på barnavdelningen på Signalfabriken. Härifrån väcker jag läslust hos de yngsta barnen och deras vuxna.

Jag är projektledare för Bokstart-Babybok i Sundbyberg. Det innebär att jag gör hembesök i några av våra stadsdelar hos alla som har barn på ca 6 månader. Vi pratar om språkutveckling, modersmål och läsning. Vi vill att alla ska få en bra start vad gäller möjlighet att kommunicera och läsa. Samtidigt visar vi vikten av föräldrarnas aktiva deltagande. Språk är en rikedom. Jag kommer följa barnen en bit upp i åldrarna via bokträffar och ett nära samarbete med våra förskolor. Vi samarbetar också med BHV och har träffar på biblioteket för inbjudna grupper, men de tar en kollega över till stor del nu. När jag inte gör hembesök jobbar jag troligen med Läspåsen Extra eller Bokjuryn till kommunens förskolor eller sitter på mitt arbetsrum och skriver boktips, månadsbrev eller planerar någon verksamhet. Mest jobbar jag med riktad verksamhet för barn 0-5 år och vuxna kring barn i den åldern.

Några av mina stora intressen är blommor av alla de slag och djur. Djuren ska helst vara mjuka och gulliga, men jag har haft både sköldpadda och skäggagam.

Läser gör jag varje dag, roliga bilderböcker, spännande barn- och ungdomsböcker, intressanta faktaböcker och romaner för vuxna. Jag tittar gärna på konst, men tyvärr blir det inte mycket eget skapande

Mina tips och artiklar

 1. Semester i böcker för barn

  Artikel Skrivet av: Kristin Andersson

  Det blir svemester i år också. Jag har plockat fram några böcker där äventyret inte behöver ligga så långt hemifrån och som knyter an till årets tema i Sommarboken som är uteliv.

 2. Hela havet stormar av Tova Winbladh & Ida Falk

  Tips Av: Winbladh, Tova Tipsat av: Kristin Andersson

  Småbarnsfamiljens livboj vid trots, konflikter och syskonbråk är undertiteln på den här boken och det säger vad det handlar om - att lösa konflikter.

 3. Hur tänker mitt barn? av Tinith Carey

  Tips Av: Carey, Tanith Tipsat av: Kristin Andersson

  Vill du veta vad som ligger bakom det barnet säger? Det är inte alltid lätt att tolka på rätt sätt.

Visa fler sidor...