Jag jobbar på barnavdelningen på Signalfabriken. Härifrån väcker jag läslust hos de yngsta barnen och deras vuxna.

Jag är projektledare för Bokstart-Babybok i Sundbyberg. Det innebär att jag gör hembesök i några av våra stadsdelar hos alla som har barn på ca 6 månader. Vi pratar om språkutveckling, modersmål och läsning. Vi vill att alla ska få en bra start vad gäller möjlighet att kommunicera och läsa. Samtidigt visar vi vikten av föräldrarnas aktiva deltagande. Språk är en rikedom. Jag kommer följa barnen en bit upp i åldrarna via bokträffar och ett nära samarbete med våra förskolor. Vi samarbetar också med BHV och har träffar på biblioteket för inbjudna grupper, men de tar en kollega över till stor del nu. När jag inte gör hembesök jobbar jag troligen med Läspåsen Extra eller Bokjuryn till kommunens förskolor eller sitter på mitt arbetsrum och skriver boktips, månadsbrev eller planerar någon verksamhet. Mest jobbar jag med riktad verksamhet för barn 0-5 år och vuxna kring barn i den åldern.

Några av mina stora intressen är blommor av alla de slag och djur. Djuren ska helst vara mjuka och gulliga, men jag har haft både sköldpadda och skäggagam.

Läser gör jag varje dag, roliga bilderböcker, spännande barn- och ungdomsböcker, intressanta faktaböcker och romaner för vuxna. Jag tittar gärna på konst, men tyvärr blir det inte mycket eget skapande

Mina tips och artiklar

 1. Bidde det då?

  Tips Av: Lindenbaum, Pija Tipsat av: Kristin Andersson

  Lyckad satsning där välkänd berättelse får nytt liv.

 2. TAKK- med tecken som stöd

  Artikel Skrivet av: Kristin Andersson

  Det finns böcker med vanlig text och som också har bilder med tecken som stöd till det talade språket, så kallad TAKK.

 3. För blyga och introverta barn

  Artikel Skrivet av: Kristin Andersson

  Hur skildras blyga och introverta barn i barnböcker? Konstigt nog finns det inte jättemånga böcker om blyga och introverta barn. De flesta handlar om att inte våga ta kontakt med en kompis eller någon du är kär i. Men det behöver inte betyda att huvudpersonen är en blyg och inåtvänd person i alla lägen. Det handlar nog mer om rädslan för att inte duga och att våga. Där kan de flesta känna igen sig. Men att vara så blyg att du nästan inte vågar göra någonting så andra ser och hör är en annan sak. Att må så dåligt att du kanske undviker andra. Här har jag samlat några tips för olika åldrar som kan stärka alla introverta.

Visa fler sidor...