Jag jobbar på barnavdelningen på Signalfabriken. Härifrån väcker jag läslust hos de yngsta barnen och deras vuxna.

Jag är projektledare för Bokstart-Babybok i Sundbyberg. Det innebär att jag gör hembesök i några av våra stadsdelar hos alla som har barn på ca 6 månader. Vi pratar om språkutveckling, modersmål och läsning. Vi vill att alla ska få en bra start vad gäller möjlighet att kommunicera och läsa. Samtidigt visar vi vikten av föräldrarnas aktiva deltagande. Språk är en rikedom. Jag kommer följa barnen en bit upp i åldrarna via bokträffar och ett nära samarbete med våra förskolor. Vi samarbetar också med BHV och har träffar på biblioteket för inbjudna grupper, men de tar en kollega över till stor del nu. När jag inte gör hembesök jobbar jag troligen med Läspåsen Extra eller Bokjuryn till kommunens förskolor eller sitter på mitt arbetsrum och skriver boktips, månadsbrev eller planerar någon verksamhet. Mest jobbar jag med riktad verksamhet för barn 0-5 år och vuxna kring barn i den åldern.

Några av mina stora intressen är blommor av alla de slag och djur. Djuren ska helst vara mjuka och gulliga, men jag har haft både sköldpadda och skäggagam.

Läser gör jag varje dag, roliga bilderböcker, spännande barn- och ungdomsböcker, intressanta faktaböcker och romaner för vuxna. Jag tittar gärna på konst, men tyvärr blir det inte mycket eget skapande

Mina tips och artiklar

 1. Syskonvecka

  Tips Av: Ruta, Matilda Tipsat av: Kristin Andersson

  En bok om syskonkärlek och längtan.

 2. Tips som räcker länge - för hela familjen

  Artikel Skrivet av: Kristin Andersson

  Jag har samlat ihop ett antal tips som kan räcka länge, både när det gäller titt- och lästid, och som lever kvar i tanken länge efter att de tagit slut. Böckerna lånar du på biblioteket, e-böcker och e-ljudböcker via bibliotekswebben eller biblio och film via Cineasterna.

 3. 5 boktips om tid för barn i förskoleåldern

  Artikel Skrivet av: Kristin Andersson

  Varför går tiden ibland så långsamt och ibland alldeles för fort? Här är fem fina bilderböcker som hjälper till att få grepp på det där med tid.

Visa fler sidor...