Jag är bibliotekarie på biblioteket i Signalfabriken med ansvar för inköp av skönlitteratur för vuxna och e-medier på både biblioteket i Hallonbergen och Signalfabriken.

Jag tar gärna emot boktips på böcker ni tycker vi borde införskaffa!

Tidigare jobbade jag på Ängskolans bibliotek här i Sundbyberg, innan det på Internationella engelska skolan i Bromma.

Som tidigare skolbibliotekarie har jag en förkärlek för barn- och ungdomslitteratur, särskilt inom fantasygenren. Även inom vuxenlitteraturen gillar jag framförallt fantasy, samt historiska romaner som jag helst läser på engelska. Utöver läsningen är jag väldigt intresserad av film, resor och sport. Jag har vunnit fyra SM-guld i softboll och spelade som tonåring i juniorlandslaget.

Mina tips och artiklar

 1. Relationsthrillers

  Artikel Skrivet av: Johanna Svensson

  Fem spännande böcker där det kan förekomma mord och mysterium men som inte är renodlade deckare.

 2. Harry Potter-quiz

  Artikel Skrivet av: Johanna Svensson

  Den 2 maj är det den internationella Harry Potter-dagen! Testa dina HP-kunskaper i vårt kluriga quiz! Glöm inte att fylla i din mejladress för att själv kunna kolla hur många rätt du hade.

 3. E-böcker med bra idéer på saker att göra!

  Artikel Skrivet av: Johanna Svensson

  Är du fast hemma och behöver hitta på något att göra? Biblioteket erbjuder många romaner som e-bok eller e-ljudbok, men om du hunnit tröttna på att bara läsa och vill ha idéer på något annat att göra i hemmet så finns det också i böckerna.

 4. The song of Achilles

  Tips Av: Miller, Madeline Tipsat av: Johanna Svensson

  Legenden om Akilles i en berörande nytolkning som fokuserar på förhållandet och kärleken mellan halvguden och hans följeslagare Patroclus. Boken finns bara på engelska.

Visa fler sidor...