Jag jobbar som skolbibliotekarie på Lilla Alby skola och som skolbibliotekssamordnare på Bibliotek Sundbyberg. I mitt jobb träffar jag framför allt barn och ungdomar i grundskolan så jag läser massor av barn- och ungdomsböcker! 

Jag har alltid läst mycket och det händer ganska ofta att jag läser om mina favoriter både en och två och tre gånger... T ex Jellicoe road av Melina Marchetta, Anne på Grönkulla av L.M. Montgomery och Mycket mer än så av Sarah Dessen. Jag gillar att läsa ungdomsböcker, det finns så otroligt många bra som vuxna kanske missar tyvärr. Deckare som utspelar sig på den brittiska landsbygden eller i något litet samhälle i USA, t ex The Weight of Blood av Laura McHugh, läser jag gärna. Och böcker med koppling till folktro som Den mörkaste delen av skogen av Holly Black och Wink, Poppy, Midnight av April Genevieve Tucholke.

Jag är också väldigt förtjust i växter och i att odla - jag är inte född med särskilt gröna fingrar men arbetar på det!

Mina tips och artiklar

 1. Trollspanarna

  Tips Av: Widholm, Annika Tipsat av: Mie Björkman

  Hanna och Malva är på skogsutflykt med klassen och träffar Trulsa som berättar om trollen.

 2. Havsmonster i knipa

  Tips Av: Thorsson, Kjell Tipsat av: Mie Björkman

  I den här bilderboken har Mino och uppfinnaren Micke fått ett uppdrag, de ska hitta ett havsmonster som härjar i hamnen.

 3. Herr Grums och den hemliga hålan

  Tips Av: Stanton, Andy Tipsat av: Mie Björkman

  Herr Grums har en supergeniplan och eftersom han är en riktigt obehaglig typ är hans plan förstås ondskefull och hotar att förgöra Stora Pimplarby.

 4. Förbjudna sopor

  Tips Av: Jansson, Anna Tipsat av: Mie Björkman

  Maria Wern från Anna Janssons deckarserie för vuxna dyker upp nu och då men det är framför allt barnen Emil och Linda som står i fokus i barndeckarserien Emil Wern detektiv.

 5. Talmannens hämnd

  Tips Av: Widmark, Martin Tipsat av: Mie Björkman

  Två av våra mest kända barnboksförfattare har tillsammans skrivit denna politiska thriller för mellanåldern.

Visa fler sidor...