Varma kroppar

Humor och romantik mitt i en zombie-apokalyps

Ingen vet riktigt hur det startade men världen har tagits över av zombies! De fåtal människor som finns kvar kämpar för överlevnad, och i en stad har de barrikaderat sig i en gammal sportarena.

R är en zombie som inte minns något från sitt tidigare, mänskliga liv. Han och de flesta andra zombies bor på en övergiven flygplats, och bara när de behöver hitta föda går de därifrån. Vid ett sådant tillfälle stöter de på en grupp levande människor men när R ser den unga kvinnan Julie är det något som händer med honom. Han bestämmer sig för att skydda henne från de andra odöda och trots att det verkade omöjligt kommer de varandra allt närmare.

"Jag är död, men det är inte så farligt. Jag har lärt mig leva med det." Varma kroppar är en zombie-bok olik alla andra i genren, berättad från en zombies eget perspektiv. De första sidorna sätter tonen för boken direkt då jag flera gånger skrattar högt åt Rs inre monolog. Även om den innehåller en del otäcka ögonblick handlar den till stor del om att finna meningen med livet, och är full av charm, hjärta och ja, även oväntad kärlek. 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johanna Svensson den 12 oktober 2020