Vad ska jag tänka på?

Vilken förälder har inte fått den frågan? Det är på kvällen de jobbiga tankarna kommer. Då är det här den perfekta boken.

Alla har svårt att sova ibland, både stora och små. I perioder har man extra mycket att fundera över, oroa sig för eller kanske vara ledsen för. När man har lagt sig på kvällen och släckt lampan så kommer tankarna och ofta blir de ännu värre än på dagen. Inte kan man sova då! Då är den här boken räddningen. Den är fylld av kluringar att fokusera tankarna på när fantasin annars flyger iväg och till exempel skapar monster under sängen. Vad sägs om "Tänk att du ska bygga ett hus i maräng. Hur skulle det bli?" eller "Tänk dig en tusenfoting. Hur kan du hjälpa henne att köpa skor?"

Bokens kluringar riktar sig till barn upp till ungefär 10 år. Nu väntar jag bara på uppföljaren för äldre barn och tonåringar och även för vuxna. För alla har svårt att sova ibland.

Boken är skriven av en familj som drabbas av det värsta tänkbara, en förälder blir allvarligt sjuk och dör. I slutet av boken finns fina tips om hur man kan ta sig igenom en allvarlig kris som familj. Men kluringarna, de passar i alla familjer. Det här är en liten pärla!