Välkommen hem

Välkommen hem av Johanna Lindbäck berör samma teman och känslor som vilken klassisk kärleksroman som helst men i en modern tonårstappning.

Sara har precis kommit hem till Luleå efter ett skolår i London. Hon kommer hem och tror att allt ska vara som när hon åkte. Men precis som hon har vuxit, mognat och förändrats så har också hennes kompisar utvecklats. Ingenting är riktigt som hon hade tänkt sig. Mattias som hon gjorde slut med innan hon åkte är fortfarande arg och sårad och hon som hade trott att allt skulle vara glömt och förlåtet nu. Att de skulle kunna vara vänner precis som innan hon strulade till allt. 
I sin förvirring och strävan efter att landa i sin nygamla tillvaro träffar Sara, Adrian. Först är Adrian bara ”sjukt irriterande” men långsamt växer någonting fram mellan dem. Och för att göra allt lite komplicerat och jobbigt är det precis då som Mattias börja mjukna och försöker närma sig Sara igen. Hon slits mellan förälskelse, skuldkänslor och rädslan för att såra någon. Måste hon verkligen välja?

Jag gillar Välkommen hem. I mitten är den lite seg, man vill komma vidare, men annars är den spot on! – verklig. Jag känner igen mig i känslostormarna som blåser över lika fort som de kommer och hur man överanalyserar minsta blick och rörelse bara för att sedan inse att den enda som egentligen märkt något eller bryr sig är en själv…
 
Tipsad av Karin på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 2 november 2011