The Weight of Blood

Otäckt om mord, familjeband och lojaliteter i en småstad i Ozarkbergen, Missouri.

I den lilla (fiktiva) staden Henbane möts främlingar med misstänksamhet och motvilja. Den föräldralösa tonåringen Lila kom till Henbane  för att arbeta hos Crete Dane. Hon gifte sig snart med Cretes bror och fick dottern Lucy innan hon försvann spårlöst. Många år senare försvinner en annan tonåring, Cheri Stoddard, och ett år senare hittas hon mördad.

Efter mordet på Cheri lägger sig rädslan över staden. Det är sommarlov och 17-åriga Lucys pappa tar arbeten där han kan så hon är van att sköta sig själv. Men inte utan att grannen Birdie håller ett vakande öga på henne. Lucy arbetar i sin farbror Cretes affär och när hon städar ur en av farbror Cretes husvagnar som ska bortforslas hittar hon ett halsband hon känner igen. Det är halsbandet Lucy gav Cheri och som alltid hängde runt Cheris hals. Hur har det hamnat där? Vad fick Cheri genomleva det år hon var försvunnen? Och vem har dödat henne?

The Weight of Blood berättas i första hand av Lucy och Lila. Medan handlingen för Lucy närmare sanningen i nutid berättar Lila sin historia i dåtid. Även andra personer får komma till tals, framför allt senare i boken. Berättelserna vävs ihop och skapar mesta möjliga spänning.

Det här är en mycket välskriven bok, Laura McHugh bygger uppe en otäck stämning som dröjer sig kvar efter att boken är utläst. Läs!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mie Björkman den 19 februari 2015