Syskonvecka

En bok om syskonkärlek och längtan.

Storasyster Kaninis finns bara med i Russins familj varannan vecka. Russin älskar sin storasyster och längtar efter henne när hon inte är där. Hela veckan planerar hon vad de ska göra tillsammans bara Kaninis kommer. Men den berättar också om vad lillasystern vet om systerns andra liv. Redan på försättsbladen lyfts den nästan ouppnåeliga storasysterns alla sidor fram i små pratbubblor. Längtan blir så stor att Russin tar sig till Kaninis andra hem, men där är bara mamman hemma. En dag försenad dyker så storasystern upp för en härlig syskonvecka. Syskonkärleken lyser på varje sida.

Matilda Ruta står för både text och bild. Bilderna är i både klara och milda akvarellfärger men där figurerna är tecknade och lyfts fram med de svarta konturerna. Boken är den första i författarens serie Strandskogen som lovar böcker om familj, relationer och starka känslor. Jag ser redan fram mot kommande böcker. 

Boken passar bra för högläsning och kan bli underlag för prat om känslor och att ha halvsyskon som du bara får träffa ibland.