Splitter

På baksidan av Splitter: Du är förvånad över allt blodet. Han tittar på dig, med uppspärrade ögon och gapande mun, ansik¬tet nästan lika vitt som skjortan. Han är lika förvånad han. När gick det snett? Soprummet? Nej, före det. Festen? Den spelade in, men det var inte då det började. Zack? Visst, absolut, det skulle vara enkelt att säga att det var Zack. Men så var det inte, eller hur? Det var innan Zack kom till skolan. Innan det där med plånboken. Innan du träffade Ashley. Innan du ens började i high school. En bok om de val man gör. Och de man inte gör. Om varför livet blir som det blir. Vare sig man vill det eller ej.

Charles Benoit som har skrivit  Splitter har varit lärare på high school, men arbetar nu som författare i Rochester i USA. Hans berättelse handlar om Kyle Chase som går på Midlands High – en  skola för misslyckade, bråkiga elever. Kyle är egentligen smart men lärarna har bestämt sig för att han är en värdelös bråkstake och behandlar honom som ett hopplöst fall. Till följd av det orkar Kyle inte anstränga sig utan finner det enklare att leva upp till bilden de har av honom. Hemma klagar hans föräldrar, de tycker att han är lat och besvärlig – inte alls som hans lillasyster som är det lyckade barnet i familjen.
Kyle är trött på sitt liv, han är trött på sina kompisar och han är trött på att han inte vågar fråga Ashley om hon vill gå på en date med honom.
Som en lösning på hans problem börjar Zack på Midlands High, ingen vet vart han kommer ifrån och ingen förstår sig på honom, men han förändrar tillvaron för Kyle och framtiden ser ett litet tag  lite ljusare ut. Men snart går det utför, Zack är inte alls den som han utger sig för att vara och snart är Kyle indragen i stora problem…….
Splitter är bra, egentligen ingen speciell story, men den är berättad på ett sätt som är annorlunda som gör att man fastnar. BRA! 

Tipsad av Karin på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 16 november 2011