Spökskeppet Vallona

I Krabbsjögrund där Karls morfar bor händer det många mystiska saker och det berättas historier. Spökhistorier.

Boken handlar om Karl som ska spendera några höstveckor hos sin morfar, som bor i Krabbsjögrund. När Karl kommer dit märker han att staden inte är som vanligt. Morfar verkar rädd och orolig och det vilar något ondskefullt över staden.

När sedan den speciella och kusliga dimman som kallas "tjockan" kommer rullande utifrån havet börjar allt mer underliga saker att hända i det lilla samhället. Vad är det egentligen för mystiskt med modellen av skeppet Vallona som hänger inne i kyrkan? Och varför beter sig doktor Ekwall så märkligt?

När sen morfar plötsligt försvinner, bestämmer sig Karl och hans kompis Sara för att hitta honom. De ger sig iväg ut i den fruktade dimman, som hyser de drunknade sjömännens själar. Karl och Sara förstår inte att de är en hemlighet på spåret, som vissa i staden gör vad som helst för att hålla hemlig.

Det här är en riktigt spännande bok som är perfekt för dig som är 9-12 år och som gillar spöken och läskiga böcker. Bokens vanliga kapitel varvas med spökhistorier som berättas av invånarna i Krabbsjögrund. Stämningen är kuslig från första stund och jag lovar att du inte kommer att kunna släppa boken innan du vet hur den slutar.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Monika Janvari den 10 augusti 2012