Skuggornas hus

I höst är Bokjuryvinnaren (2016, 2017) Ingelin Angerborn tillbaka med en mysig höstlovsrysare. I Skuggornas hus får vi möta 11-åriga Sakarias som efter ett sviket löfte från sin pappa får fira höstlov hemma hos farmor och farfar.

Farmor och farfar bor i ett väldigt gammalt hus och ganska snart börjar mystiska skuggor göra sig synliga i Sakarias närvaro och hans mobil börjar strula. Efter att ha ryst sig igenom lovets första helg får Sakarias följa med farmor till hennes jobb på museet, där hon anmält honom till en tecknarkurs med temat Väsen. Skuggorna Sakarias stött på i trapphuset börjar nu göra sig närvarande i hans teckningar också utan att han vet hur han lyckats avbildat dem…

På kursen lär han känna Salma som tycker alla kusligheter är superspännande, hur hänger skuggorna i trapphuset ihop med teckningarna? Varför luktar det häst på innergården mitt i stan och hur kommer det sig att det hörs gnäggande utanför dörren, i det skuggiga mörka trapphuset….

En lagom läskig bok som passar bra för högläsning såväl som för den läsare som gärna vill ha en läskig bok, men som inte är för läskig.