Samtal med vänner

Frances och Bobbi är unga studenter i Dublin, poeter och bästa vänner. Under en poesikväll träffar dom det gifta paret Nick och Melissa.

Melissa är publicerad skribent och Nick en halvkänd skådespelare. Dom är några år äldre, har det gott ställt och bor i ett vackert hus där dom omger sig med intressanta människor. Frances finner paret både lockande i sin framgång och skönhet, och frånstötande i det goda liv dom tycks ta för givet. Bobbi är väldigt fascinerad av den karismatiska Melissa medan Frances i sin tur inleder en ironisk flirt med Nick. Hon är van att kontrollera situationer med hjälp av en kylig distans men en händelse i hennes familj gör att den kontroll hon alltid bemästrat börjar karackelera.  

Jag tyckte mycket om den här boken. Den är välskriven och karaktärerna känns väldigt trovärdiga. De är verkligen inte prerfekta eller allt igenom sympatiska utan mer som folk i allmänhet. Samtalen mellan vännerna är väldigt intressanta och tillåts gå på djupet. Bokens många teman, där klass och relationer framträder, gör att en gärna vill diskutera boken med andra. En bra bokcirkelbok!