Ryska kyssen

Gyllenvinge löser alla brott! Harriet är en hund som driver ett Café, ”Skitiga Bullen”. Men hon är inte duktig på det där med bakverk. Faktum är att de som besöker caféet håller det för det sämsta i staden Broborg.

Harriet har det inte så roligt. Att baka är trots allt det enda hon kan, allt annat är hon superusel på.
 
Staden befolkas av hundar, paddor och vesslor.  Paddorna hör till polisväsendet. Vesslorna är bovaktiga. Och hur många bränder har inte inträffat i staden. Faktum är att Harriet har blivit vittne till en brand. Men hon är hotad av vesslorna, tjallar hon kan hon råka illa ut. Därför skriver hon ett anonymt brev till polisen, i vilket hon berättar hur det ligger till. Men kan det vara så att polispaddan Lampa också är uppköpt av vesslorna? Ska Harriet trampa rätt i klaveret och delge sina misstankar för den korrupta polisen? Livsfarligt läge, om man säger.

Men Harriet har en färdighet. Hon kan flyga. Två jättevingar på ryggen hjälper henne att bli den okände hjälten när det brinner. Hon räddar djur från att bli innebrända. Hon tar fast vesslor och överlämnar dem till polisen, men hela tiden som den anonyme ”Gyllenvinge”. Tänk om hon någon gång kunde få beröm för allt gott hon faktiskt gör? Spännande berättat, på deckarmanér, med djur i huvudrollslistorna, karikatyrer allihop, grovt och humoristiskt tillyxade. Bra berättat för mellanåldern.


Staffan på biblioteket i Solna C

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Solna den 19 juni 2012