Roller Girl

Roller Girl handlar om 12-åriga Astrid som efter sommaren ska börja på högstadiet, eller för i USA motsvarande Junior High.

Astrid och hennes bästa vän Nicole brukar göra allt tillsammans, men den här sommaren händer något plötsligt. Astrids mamma tar med kompisarna på Roller Derby och Astrid blir så inspirerad att hon vill gå på Roller Derby-läger över sommaren. Hon tar för givet att Nicole också kommer anmäla sig, men så blir det inte. Nicole anmäler sig istället till dansläger med en annan kompis.

Boken handlar om hur det kan kännas att bli tonåring, om vänskaper och intressen som förändras och om hur tufft det kan vara att hitta en väg som passar för en själv. Sen handlar boken också mycket om Roller Derby, en tuff sport med en massa regler och roller som jag inte visste så mycket om innan jag läste boken. En sport som dyker upp mer och mer också här i Sverige och i populärkulturen.

Detta är en rolig bok med mycket humor och som tar upp viktiga ämnen, saker och känslor som kanske inte alltid är så lätta att hantera. Läs den och titta noga på alla fina bilder och tal- och tankebubblor!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johanna Falk den 30 september 2015