No och jag

När Lou Bertignac, 13 år, får frågan vad hennes föredrag i klassen ska handla kommer hon att tänka på en ung hemlös tjej som hon sett vid Gare dAusterlitz.

Hon överraskar alla, även sig själv, med att säga att hon ska tala om hemlöshet och att hon ska göra en intervju för att ta reda på mer om detta.
Hon får kontakt med No, som är 18 år, och de utvecklar så småningom en vänskap som blir både stark och komplicerad.  När Lou vill försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj blir allt så småningom väldigt svårt.

No och jag var den bok som cirkeln spontant tyckte bäst om. Alla gillade boken väldigt mycket .
En av cirkeldeltagarna sa så här: ” Jag sträckläste boken och den grep tag i mig. Bokens budskap är svårt att släppa.”
Temat med hemlöshet kändes ju tyvärr väldigt aktuellt med de många personer man ser be om pengar varje dag. Men det fanns också mycket annat i boken som var intressant och fint skildrat, vänskapen mellan den hemlösa No och den brådmogna Lou, och hennes klasskompis, Lucas. Alla är på olika sätt på något vis övergivna i sina familjer. Eller har i alla fall olika svårigheter att kämpa med.
Och vad är det som händer i slutet på boken? Där fanns det flera olika åsikter om hur boken faktiskt slutade – intressant!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Carina Dahlander den 2 juni 2015