Nattbarn

Iggy är 14 år, älskar hårdrock och vill helst vara ifred med sin dator.

Iggy bildgooglar könsorgan, slösurfar, hänger runt på alla möjliga forum - från familjeliv till sexchattar och pratar med sin bästis på communityt Emocore under namnet Nattbarn (för att Flyktsoda var upptaget). Hon tycker generellt att vuxna är dumma i huvudet, speciellt hennes mamma och mammans "kille", men så träffar hon skolfotografen Stefan som väl egentligen är vuxen men inte så dum ändå. Det känns som att han fattar. Till exempel gillar han Iron Maiden precis som Iggy och han finns också på Emocore.

Varningssignaler ljuder när Iggy och Stefan börjar umgås, han är ju ändå dubbelt så gammal! Men Iggy struntar i vad andra tycker om det mesta, och som läsare förstår en varför Iggy vill umgås med Stefan. Efter att Iggy övernattat i Stefans kollektiv blir hon dock lite stressad över Stefans intentioner, räddningen kommer i form av en av Stefans kollektivkompisar Nina och Iggy blir intresserad på ett annat sätt. 

Nattbarn tilldelades 2014 Urhundenpriset för 2013 års bästa originalsvenska seriebok med motiveringen: 
”Styrkan i Hanna Gustavssons debutalbum Nattbarn ligger i händelseförloppets undvikande av klichéer och dess lågmälda men förtätade dramatik, samt miljöskildringens detaljrikedom som tar form i ett uttrycksfullt och personligt visuellt berättande. Det slutna rum som tonåringen bygger kring sig själv och världen utanför med sina hot och lockelser tecknas fängslande och övertygande.”

Nattbarn har också blivit kortfilm.

Fortsätt läsa om Iggy i fortsättningen Iggy 4-ever!