Mumiens gåta

OBS VARNING! Ingen bok för spindelrädda!!

En annan Bokjury-favorit som släppt nytt lagom till höstlovet är Kristina Ohlsson, som nu kommer med den fristående tredje boken om Herbert och Sally och ännu fler mystiska händelser i Eldsala.

Det börjar gå mot höst när det helt plötsligt öppnas ett slukhål på ängen i Eldsala. I hålet finns en fängelsehåla eller är det en gravplats? Och på ängen sprider sig en illaluktande stank, lösa tygtrasor börjar dyka upp och spindlar, överallt spindlar….

Det som startat på ängen letar sig snabbt hem till Herbert och även Sally börjar råka ut för oroligheter. Som tur är så har vännerna löst mysterier tidigare och tar hjälpa av Fabian, Alexander Lukas och Putos för att ta reda på vad det är som händer i byn och på vilka familjen Gaston egentligen var…

Den här boken passar också bra för högläsning och för den trogna Kristina Ohlsson-läsaren är den ett måste! Jag tyckte den var snäppet läskigare än Angerborns Skuggornas hus och den hade inte riktigt samma mysfaktor. Med andra ord snäppet vassare och ruggigare!