Kärlekspizzan

Movits Lind är elva år och bor i Midsommarkransen. Han är försiktig av sig, spelar hellre schack än åker bräda. En dag följer han med sin äldre bror till Medborgarplatsen och kollar en skejttävling.

Värsta bästa skejtaren visar sig vara en tjej, och Movits blir blixtrande kär! För att kunna imponera på henne bestämmer sig Movits för att bli skejtare. Det resulterar i massor av skrapsår, innan han fixar en ollie. Man lägger ut ett filmklipp på youtube, där det slumpar sig att Movits gör en mer avancerad sak än han egentligen klarar. Ryktet om "Kungen av Kransen" går, varpå teve ringer och vill göra intervju och program. Hur klara sig ur detta, med hedern i behåll? 

Det är enkelt, lättsamt och humoristiskt skrivet. Författaren ironiserar och driver på ett lekfullt vis över föräldrar, syskon, kompisar och lärare, med bibehållen psykologisk trovärdighet. Syskonrivalitet är ett av bokens teman. Movits har också en god vän i en äldre kvinna, vars stöd han får, när tillfälle ges. 

Texten är enkel, och innehåller en hel del träffsäker dialog, inte minst mellan syskonen. Johan Rundberg har tidigare skrivit lättlästa berättelser. Hans första roman för de yngre i längre format är en uppsluppen, given hit. 


Staffan på biblioteket i Solna C 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 5 december 2013