Jonas bok

Föreställ dig att din pojkvän har gått bort, jätte hemskt. Tänk då att tre stycken till av dina skolkamrater också dött. Hur skulle du kunna hantera det? Blev dom mördade? Självmord? Eller bara en tragisk olycka?

Någonting konstigt har skett på Ellerton High School. Fyra stycken elever har tragiskt gått bort på olika sätt inom loppet av ett år. Jonas, Arizona, Summer och Phoenix. Darina, som var Phoenix flickvän har inte kunnat smälta hans död och sörjer honom djupt. En kväll beger hon sig ut och möts av ljudet av kraftiga vingslag och sedan får hon en minneslucka. Men det är något med just den platsen som pockar och drar Darina dit. Efter några gånger får hon syn på Phoenix och några till, inklusive sina gamla vänner, och blir överlycklig. Darina får reda på att de har kommit tillbaka till jordelivet för att få rättvisa om vad som egentligen hände dem om vad som orsakad deras bortgång, och det är där Darina kommer in. De kallas The Beautiful Dead och de har bara ett år på sig från den dagen de dog, att få en förklarning och skipa rättvisa. Darina går med på att hjälpa dem, en efter en. Men hur ska hon kunna hjälpa Phoenix, hur ska hon klara av att förlora honom en gång till?

Första boken heter Beautiful Dead, Jonas bok, och handlar om honom. Efter den kommer Arizonas bok, Summers bok, och till slut Phoenix bok. Böckerna är skrivna av Eden Maguire och riktar in sig på framförallt till tonåringar. Det är en väldigt vacker serie, men ändå sorglig. Böckerna innehåller stora doser av spänning, villkorslös kärlek och massor med tårar. Så ha näsdukar bredvid dig när du läser dom här böckerna, för det behövs.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Emelie Fogelmark den 23 september 2021