Ja jag har mens, hurså?

Äntligen är Clara Henrys bok här!

I somras lyssnade jag på Clara Henrys sommarprat och insåg först då, det som många före mig redan insett: vilken grym människa Clara Henry är och hur hon lyckas fånga upp ämnen som många inte vågar prata om. Som till exempel mens. Mens som har funnits lika länge som människan och som drabbar miljontals människor världen över, varje dag.

Henrys bok lär oss bland annat om hur det är att få mens, hon skriver en mencyklopedia som förklarar olika ord och händelser som kan drabba mensare och icke-mensare, och vi får lära oss menshistoria!

Vidare så ger hon exempel på hur en kan hantera både mensskam, menssexism och förklarar hur mens går ihop med feminism. Boken ger konkreta exempel på hur en svarar på frågor som ”Har du mens/PMS eller?” "Så du har en tampong i fittan just nu?" eller "Sluta gnälla över mensvärk/PMS, så ont kan du väl inte ha?" för den mensare som är blyg och för den mensare som är mer öppen.

En bibel? En handbok? Här finns svaren på många frågor som jag som mensare inte tidigare tänkt på, men också svar kring saker jag funderat över men inte vetat var jag ens kan börja söka svar. Vad är ”normalt” egentligen? Jag ser fram emot att sjunka ner och läsa denna välbehövliga bok från pärm till pärm. Låna hem den du också :)

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johanna Falk den 9 oktober 2015