I rymden finns inga känslor

Simon har Aspergers syndrom och är i stort behov av att hitta en ny flickvän till sin bror.

Simon är 18 år och älskar rymden, där behöver man nämligen inte bry sig så mycket om det där med känslor. Simon har Aspergers syndrom och behöver därför att hans närmsta omgivning följer en del regler för att saker ska fungera så bra som möjligt. Reglerna har Simon räknat ut och tajmat själv, och innefattar förutom honom själv också hans bror Sam som han bor tillsammans med, och Sams flickvän.

När flickvännen får nog av Simons inrutade schema och gör slut uppstår problem i dynamiken. Simon bestämmer sig därför för att hitta en ny tjej till Sam, självklart enligt en matematiskt utarbetad mall. När hans inrutade schema krockar med Jennifer, som absolut inte går att få in i en ruta, uppstår vänskap men också svårigheter för Simon då hans välplanerade liv riskerar att rubbas.

I rymden finns inga känslor är en film som trots sin grund som komedi faktiskt lyckas med att visa ett så allvarligt ämne som Aspergers syndrom på ett sätt som känns genuint. Jag är inget fan av svensk film, men den här lilla komedin är bland de bästa filmerna 2010. Mycket på grund av fantastiska rollprestationer från Bill Skarsgård som Simon och Cecilia Forss som Jennifer.

Filmtrailer

Målgrupp:

Taggar:

den 9 februari 2011