Du glömde säga hej då

Mclean har precis flyttat, igen. Ny stad betyder nya möjligheter att testa att vara någon annan, men den här gången blir ingenting rätt.

De senaste två åren har Mclean bott med sin pappa som jobbar för ett företag som köper och rustar upp restauranger (typ Alexander Nilson i Kniven mot strupen). Så fort en restaurang är klar flyttar de vidare till nästa och på varje ställe blir Mclean någon annan. Livet på det förra stället släpper hon helt. Kvar i hemstaden finns mamman, som har gift om sig. Mclean gör allt för att undvika mammans ständiga försök till att återuppta kontakten. Hon känner sig nämligen oerhört sviken efter att mamman valde att leva med en annan man. Och inte vilken man som helst sen, utan basketcoachen till pappans (före detta) favoritlag och som har varit en stor del av Mcleans uppväxt.

Livet blir inte lättare av att hennes vanliga strategi att gömma sig bakom en annan person inte fungerar den här gången. Hur hon än försöker blir det bara fel och hon tvingas vara sig själv, men vem är det? Och hur ska det gå med snygge Dave i huset mitt emot?

Den här boken är riktigt mysig, en riktig feel-good om att hitta sig själv och göra upp med det förflutna. Kanske lite förutsägbar egentligen, men på rätt sätt. Ibland är det så härligt att få läsa en bok där man vet precis hur det ska gå, men ändå är det lite spännande, för tänk om författaren helt plötsligt bryter mot traditionen den här gången.


Linnéa på Solna Gymnasiums bibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: csladmin den 2 oktober 2013