Den skrikande trappan

Underhållande spökhistoria för alla åldrar

I flera år har England dragit med spökproblem, och nu är det värre än någonsin. Utegångsförbud har införts under nätterna när gastarna är som starkast, och bara spökagenterna vågar då vara ute för att bekämpa dem. Dock är det endast barn och ungdomar som har förmågan att se spöken och kan arbeta som agenter. 

Lucy är en ung agent som kommer till London för att ta jobb vid en stor spökagentur, men dem enda som vill anställa henne är Lockwood & co, en liten agentur med enbart två andra tonåringar som anställda. Efter att ett uppdrag går hemskt fel måste de ta ett extremt farligt uppdrag i ett av de mest hemsökta husen i England.

Den skrikande trappan är den första boken i serien om Lockwood & co. Del två heter Den viskande dödskallen och är minst lika bra. Trots att dessa böcker riktar sig mot mellanåldern så passar de verkligen alla åldrar. De är väldigt underhållande och välskrivna, och Stroud lyckas verkligen med konststycket att göra dem både läskiga och roliga samtidigt. Jag är särskilt imponerad av hans känsla för detaljer, vilket bidrar till att han skapat en fantastiskt nyskapande, övernaturlig värld, trots att allt egentligen utspelar sig i ett relativt modernt London. Jag kan inte rekommendera den nog! Så vill du läsa en ny typ av spökhistoria som både skrämmer och får dig att dra på smilbanden, så är detta boken för dig!