Julboken

Läs under jullovet och var med i Julboken

Låna och läs valfria böcker på jullovet (gärna från 2018 om du vill vara med i Vår bokjury i vår), hämta ett Julboken-häfte på biblioteket och skriv om dina favoriter.

Om du lämnar in ditt häfte på ett folkbibliotek i Solna eller Sundbyberg mellan den 2 januari och den 31 januari så får du en liten present!

Bilden föreställer Katten NilsKatten Nils tar sig (ton)fisk av Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson vann i kategorin Tecknade serier i Vår bokjury 2017!

Katten Nils bästa lästips för lata jullovsdagar:

Enola Holmes och kidnappningsmysteriet av Nancy Springer, Isdrottningen av Mårten
Melin och Enhörningen Aurora av Hedvig Häggman-Sund.

 

 

 

En julhälsning från Ingelin Angerborn, författaren till Fyr 137 som vann i kategorin Kapitelböcker 9-12 år i Vår bokjury 2017!

Hej alla jullovsfirare i Solna och Sundbyberg!


Hoppas ni får ett superskönt jullov med mycket snö, varm choklad och massor
med spännande läsning! Här får ni i alla fall ett par gamla julminnen av mig …

Min bästa julklapp:

När jag som 10-åring fick en hel papperskasse full med gamla Femböcker av min mammas jobbarkompis. Det var nog egentligen ingen julklapp, men jag fick dem strax innan jul, så sedan hade jag härligt spännande läsning hela jullovet 😊.


Min sämsta julklapp:

När jag och resten av min familj fick magsjuka för några år sedan. Det var så klart inte heller någon julklapp egentligen, men vi fick det på julafton. Och det var rysligt tråkigt ☹ . Inte ens tomten vågade sig hem till oss den julen. Antar att han var rädd för att bli smittad …

God jul och Gott nytt år!
önskar Ingelin Angerborn

 

 

Målgrupp:

Taggar:

den 18 december 2018