Angående coronaviruset

Information med anledning av det nya coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19. Uppdaterad 20-05-04.

Utropstecken geralt, Pixabay
  • Minskning av ordinarie öppettider på biblioteket i Signalfabriken från och med måndag 23 mars:
    måndag - fredag öppet kl. 10-
    18. Öppet som vanligt, kl.11-16, på lördagar men stängt på söndagar.
  • Minskning av ordinarie öppettider på Hallonbergens bibliotek från och med lördag 4 april
    måndag - tisdag och torsdag - fredag öppet: kl. 11-17, onsdag öppet: kl. 11-19, lördag - söndag: stängt.
    Ändringar av öppettiderna på grund av sjukdom i personalen kan inträffa.

• Från 8 april gäller max 30 minuter vid alla datorer. Tänk på att endast göra nödvändiga ärenden.

• Viktigt att tänka på när du besöker biblioteket!

• Kom inte in om du är sjuk
    • Tänk på att hålla avstånd till personal och andra personer för att undvika smittspridning.
    • På grund av risk för smitta är personalens möjlighet att hjälpa till begränsad.
  • Bibliotekets samtliga aktiviteter är inställda fram till sommaren.

• Från måndag 27/4 har biblioteken öppet för 70+ och andra riskgrupper innan ordinarie öppettider. Öppettiderna är: Hallonbergens bibliotek: måndagar kl.10.00-11.00. Biblioteket i Signalfabriken: tisdagar och onsdagar kl.9.00-10.00. Under riskgruppsöppet går det inte att använda våra datorer.

• För att undvika att flera personer samlas i trånga lokaler får studierummen användas av max två personer samtidigt.

• Bokinkasten utanför biblioteken är öppna dygnet runt.

• Tänk på att du kan förlänga dina lån via Mina sidor här på bibliotekswebben. Du kan även ringa eller skicka e-post till ditt bibliotek med förfrågan om förlängning av lån, eller om du vill pausa en reservation du inte hinner hämta ut.

• E-böcker och film från cineasterna finns att låna via vår webb och för dig som har ett bibliotekskort krävs alltså inget fysiskt besök på biblioteket. Tillfälligt ökar vi antalet tillåtna lån av e-böcker per vecka från två till tre per person.
  • Besök inte biblioteken för att låna böcker om du är sjuk. Skicka gärna ett ombud istället. Har du inget sådant och är i stort behov av böcker så kontakta bibliotek@sundbyberg.se eller ring. 08-706 84 80 med dina bokönskemål. Om möjligt så kommer vi hem till dig och lämnar böcker i brevlådan. Detta gäller boende inom Sundbybergs stad.

• Just nu är det många som lånar och vill läsa populära böcker. Vi tar för tillfället inte ut övertidsavgifter på försenade lån. Lämna trots detta åter den bok du har hemma så fort du har möjlighet. Bokinkasten utanför biblioteken är öppna dygnet runt.

• Det går inte att skaffa ett nytt bibliotekskort på digital väg då du behöver komma hit och visa legitimation för att aktivera det. Har du möjlighet att skicka ett ombud med din legitimation (och ombudets egen legitimation) så går det också bra. Då behöver du bara skriva in dig hemifrån först. Det gör du här:
  • För uppdatering om öppettider och inställda aktiviteter, följ oss i sociala medier och på vår webb där alla eventuella förändringar finns att läsa.

Viktig och korrekt information om viruset hittar du på krisinformation.se: https://www.krisinformation.se/

Nyheter från Sveriges Radio om det nya coronaviruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielele och på lätt svenska: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7428495

Här hittar du information från Sundbybergs stad angående coronaviruset

Tips för dig som är isolerad hemma

1. Tips för dig i hemkarantän

Skrivet av: Elin Sundström

Är du som många andra hemma och undviker sociala kontakter? Här hittar du tips från oss på biblioteket som får tiden att gå utan att du behöver gå utanför dörren. Många av böckerna vi tipsar om finns som e-böcker eller e-ljudböcker. En del kan du behöva ta dig till biblioteket för att låna, men skicka ett ombud om du är sjuk! Filmerna finns att låna via cineasterna.

Kontaktuppgifter till biblioteken:

den 11 maj 2020