ALMA-priset 2019 till Bart Moeyaert

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2019 går till den flamländska författaren Bart Moeyaert.

Foto: Joost Joossen

Juryns motivering:

"Bart Moeyaerts förtätade och musikaliska språk vibrerar av undertryckta känslor och outtalade önskningar. Med filmisk närvaro gestaltar han ögonblick där relationer ställs på sin spets samtidigt som berättelsernas komplexitet pekar på vägar vidare. Bart Moeyaerts självlysande författarskap understryker att böcker för barn och unga har en självklar plats i världslitteraturen."

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är instiftat av Sveriges regering 2002 och är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor.  Det är ett internationellt pris som delas ut varje år till en eller flera mottagare, oavsett språk eller nationalitet.

Läs mer på ALMA-prisets webbsida.

Böcker av Bart Moeyaert på biblioteket:

1. Afrika bakom staketet

Av: Moeyaert, Bart
    Språk:
    Publiceringsår: 1995
    Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
    Finns som: Bok

den 3 april 2019