När färgen skaver - Inger Greén

30 januari söndag
2022-01-13 till 2022-01-30.
Plats Galleri Signalen Signalfabriken

Konstnären närvarar lördag 22/1 och söndag 23/1 för att presentera konstverken.

Energiregn

Inger Greén född 1951 och uppvuxen l Luleå.
Att Norrbottens midnattssol och norrsken sitter djupt rotad, upptäckte jag som vuxen, men bor i Sundbyberg.

Målarelev hos Anna Toresdotter sedan1996, där jag gått målarkurser av och till i flera år.
Kurs i oljemåleri på Nationalmuseet.
Kurser i Vedic Art.

Målar i akryl och olja. Gillar att experimenterar med bladmetall, silkespapper, äggskal och sågspån i färgen och där resultatet av en bra slutprodukt inte är det viktigaste utan att experimentet
är vägen till ett annat seende. Arbetar även med rotskulptur.

Målar fritt utifrån känsla och intuition hellre än att måla av en förlaga. Mitt inre seende är kopplat till den blå färgen. Pointilistiskt måleri förstärker energin i bilden.

I meditativt måleri försöker jag släppa allt och därmed befinna mig i flödet. Inspiration får jag bland annat från resor jag gjort i Peru och vandringar, bland annat på El Camino de Santiago.

Deltagit i flera elevuställningar på Österåkers Bibliotek, senast 2019

Galleri Ensta gård, Roslagsmålarna, 2018