Mellan himmel och jord - Katarina Bungerfeldt

Utställning

Datum

09 januari tisdag
27 januari lördag
2018-01-09 till 2018-01-27.
Plats Galleri Signalen Signalfabriken
Målgrupp:

Vernissage tisdag 9 januari kl. 15.00-19.00

Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas. Jag är autodidakt men med tacksamhet och glädje minns jag mina lärare, särskilt Lilian Anshelm, i teckning/bild på Solna Läroverk 1955-1961, deras undervisning och uppmuntran. Under den tiden fick jag pröva på många olika tekniker, t.ex. lära mig perspektiv och måla stilleben. Jag tecknar fortfarande gärna och målar mest i akvarell och torrpastell. I mindre format målar jag ibland i olja/akryl. Har även gjort några målningar på glas.

Under större delen av mitt liv har jag bott i Solna, men även några år i Sundbyberg. Mitt inre landskap har också till stor del präglats av det sörmländska eftersom min familj har haft sommarställe i Stjärnhov i Sörmland sedan sommaren jag fyllde sju år.

Genom åren har jag ställt ut både separat och tillsammans med andra, i Sundbyberg Stockholm och Solna. Under en tioårsperiod runt millennieskiftet deltog jag årligen i en konstrunda i Sörmland, ”Öppet hus, Förening i Konst i Nyköping” med utställningar på Boxtorp i Stjärnhov, och ett par gånger i Gnesta konstrunda.

Sedan kom en dryg tioårsperiod när jag har målat och tecknat mer sparsamt och inte heller visat min konst. Under den tiden fram till nu har jag utvecklats till att bli tydligare i att framhäva det specifika i mina motiv, med t.ex. förenklingar, perspektiv-förskjutningar, konturer och färgspråk. På senare tid har jag även börjat fotografera på resor och promenader och spara i min ”inspirationsbank” på datorn. Jag signerar sedan 90-talet med KaBu eller med hela namnet. Mina motiv hämtar jag för det mesta från min nära omgivning, och kan vara allt ”Mellan himmel och jord”.

De senaste fem åren har jag åter börjat måla mer målmedvetet vilket medförde att jag 2016 kunde ha en utställning med titeln ”Katarinas återkomst” på Galleri Ullsta Lagård i Stjärnhov. Och i höstas deltog jag för tredje gången i Gnesta konstrunda. Nu gläder jag mig mycket åt att få visa teckningar och målningar i min hemtrakt ”i stan” på Galleri Signalen.

 - Katarina Bungerfeldt

Taggar: