I skymningslandet - Eva Bucksch

Utställning

Utställningen är över

30 januari torsdag 2020
16 februari söndag 2020
2020-01-30 till 2020-02-16.
Plats Galleri Signalen Signalfabriken
Målgrupp:

Vernissage söndag 2 februari kl. 12.00 - 15.30.

I mitt fotograferande vill jag återge verkligheten, men kanske inte precis som den ser ut, utan snarare som den känns. Jag vill försöka fånga och förmedla de känslor och stämningar jag upplever i naturen, och de fantasier den väcker hos mig. Jag tycker om att kunna använda foto, ett dokumentärt medium, för att visa betraktaren just det vi inte ser.

Jag tycker också om tanken på att det finns sådant som vi människor inte förstår. Att allt inte är uträknat, utforskat och kontrollerat av oss. Jag vill att det ska finnas mysterier kvar i världen, och jag tycker om när naturen låter mig känna som om det fortfarande fanns något där som var orört av människor, något som vi ännu inte har kommit åt. Med mitt foto vill jag förmedla den känslan. Jag vill skapa bilder där man kan ana skogsrået och älvorna. Kanske inte se dem, kanske inte tro på dem, men åtminstone få känna stämningen och njuta av tanken en stund. Jag vill skapa bilder som känns sköna att titta på, harmoniska som naturen ju är, men som samtidigt också retar fantasin. Bilder som ger en aning om något mer än det man ser, som får perspektiven att skifta och väcker nya tankar och idéer.

Jag bor i Järfälla och driver min egen firma, där jag förutom konstfotografering också jobbar med digital bildbehandling och bilddesign. Jag håller också föredrag på konst- och fotoklubbar och olika föreningar, där jag ger fototips och berättar om mina bilder.

www.evabucksch.se

Foto: Dis över älven av Eva Bucksch