Cecilia Ciscar ställer ut

Bonding av Cecilia Ciscar Utställning

Datum

08 oktober torsdag
25 oktober söndag
2020-10-08 till 2020-10-25.
Plats Galleri Signalen Signalfabriken
Målgrupp:

Presentation av konstnären:

Att få leka och testa idéer, med färg och linjer. Hitta formerna för ansikten och uttryck, tänja dem och utmana dem.  Det är underbart att låta fantasin ta mig dit den vill i den skapande processen utan att försöka bemästra eller begränsa. Då skapar jag som bäst och då skapar jag som ärligast!

Jag har alltid målat ansikten, de kom tidigt som motiv. Människor, relationer, se vad som händer vid olika möten. Det älskar jag.

Jag skapar utifrån vad som händer runt omkring mig, människor jag möter, andra kvinnliga konstnärer inspirerar enormt mycket. Både nutida och dåtida. Annars får faktiskt fantasin flöda och bestämma hur en tavla ska bli, har jag en tanke och det blir helt annorlunda, då är det helt ok. Ibland blir resultatet kanske t o m bättre. Jag skapar främst för mig själv, för att må bra och för att jag ständigt får och har idéer på nya motiv, som jag vill testa. Det som tilltalar mig med skapandet och konsten är att jag kan vara jag och skapa efter mitt eget huvud. Det är viktigt för mig. Det får aldrig bli samma, alltid lite annorlunda.

Jag målar uteslutande i olja och har på senare tid börjat använda palettkniven mer än penslarna i mitt skapande. Dessutom testar jag olika material (decoupage papper, spets, maskeringstejp ylle, med mera), även olika tjocklek på färgen, skrapar bort, lägger till. Olika strukturer är spännande att arbeta fram. Målningarna blir nästan taktila då, det är spännande.

Jag tror mig ha hittat ett eget uttryck, då många påtalar att min målar stil är unik och egen. Det är viktigt att beröra, väcka tankar och känslor.

På senare tid, då fler och fler hittar min konst och köper den, för att de tycker om den, är helt fantastiskt. Ännu mer ödmjuk och glad blir jag när jag ser och hör hur min konst berör. Det är stort!

Medlem i Svenska konstnärsförbundet och BUS, Bildupphovsrätt I Sverige.

Medlem i Hässelby Vällingby Konstklubb.

Samarbetar även med  12Broar.

Mer information:
ceciliaciscar.com

konst.se/ceciliac

facebook.com/ArtistCeciliaCiscar

Instagram @Art Cecilia Ciscar