Svemester med Naturum

Blir det en svemester i år igen? Då är mitt tips att besöka Naturum runt om i Sverige.

Läsande barn sasint, Pixabay

Här får du veta vilken fjäril, fågel, skalbagge eller sällsynt växt du ska spana efter på just den här platsen. Du har ofta möjlighet att se utställningar eller gå en guidad tur. Självklart kan du upptäcka naturen på egen hand eller bara fika och njuta i arkitektur i perfekt samklang med naturen. Ibland finns det möjlighet att låna tex kikare eller håv. Naturum passar alla åldrar, det brukar vara fint handikappanpassat och finnas verksamhet för både barn och vuxna. Naturum finns över hela landet, från Abisko till Öresund.

Hitta till Naturum - Naturvårdsverket (naturvardsverket.se)

Här kommer några boktips på bra böcker att ha med ut i naturen:

(klicka på titeln för att se om boken finns som bok, e-bok eller e-ljudbok samt för att låna eller reservera på biblioteken)

Boktips för svemester i naturen:

1. Svemester

Av: Kämpargård, Niklas
    Publiceringsår: 2019
    Klassifikation: Sveriges geografi
    Finns som: E-bok
  2. Svensk fältflora

Av: Mossberg, Bo
    Publiceringsår: 2021
    Klassifikation: Botanik
    Finns som: Bok
  3. Fåglar i Sverige och Norden

Undertitel: fälthandbok för alla
    Av: Pedersen, Jan
    Publiceringsår: 2021
    Klassifikation: Fåglar (Aves)
    Finns som: Bok

Fler sommartips:

1. Äntligen sommar!

Skrivet av: Elin Sundström

Vad ska du göra i sommar? Ska du jobba? Eller vara ledig? Kanske blir du hemma lite mer än du brukar. Vad än du har planerat så hoppas vi du får lite tid över att spendera med en riktigt bra bok eller film! Här kommer några tips från oss på biblioteken i Sundbyberg. Du hittar också tips på aktiviteter i närområdet.

Skrivet av: Anna Branteby Schnelzer den 7 juni 2021