Sommartid = Festivaltid

Ska du på festival i sommar?

rockabilly

Sommartid är festivaltid. Om du stannar i Stockholm finns till exempel Music & Arts eller Kulturfestivalen, och runt om i landet kryllar det av stora och små festivaler. För alla som inte har möjlighet att åka på festival själva, vill minnas hur det var eller ladda inför hur det kommer att bli, går det alltid att förlora sig i böckernas värld! 

Roskilde av Linn Strömsborg handlar, som du möjligen kan ana, om Roskildefestivalen i Danmark. I alla fall om du som jag hade en tid i ditt liv då musikfestivalerna var själva poängen med sommaren. Kanske det fortfarande är så för dig? Roskildefestivalen är en av de festivaler jag besökt flera gånger, och den här boken beskriver så himla bra exakt hur det är, känns, låter och luktar!

zelda

Bild från Lina Neidestams Zelda - sex out west.

I Lina Neidestams Zelda - sex out West, åker seriehjältinnan Zelda västerut till musikfestivalen iklädd "spexig ölhatt". Det visar visar sig dock att festivalen är en såkallad "urban festival" som verkligen inte är ölhattskompatibel. Det finns inte ens någon tältcamping!

Woodstock : tre dagar som förändrade världen - och mitt liv av Elliot Tiber handlar om den kanske mest kända musikfestvalerna av alla - Woodstock. "200 000 personer förväntades komma, en halv miljon dök upp... Alla som var någon uppträdde: Janis Joplin; Santana; The Who; Jimi Hendrix; The Band; Crosby, Stills, Nash & Young. Det var kort sagt århundradets musikfest." (text från bokens baksida) Boken har även filmatiserats.

I Rockabilly lifestyle : photos and stories from the rocking Sweden today, får vi genom foton och berättelser ta del av Rockabillykulturen, med tillhörande kläder, tatueringar och festivaler - bland annat!

rockabilly

Bild från Rockabilly lifestyle : photos and stories from the rocking Sweden today.

 

Låna, läs och dröm dig bort till festivalernas förlovade land! 
 

 1. Roskilde

  Undertitel: en roman
  Av: Strømsborg, Linn
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2010
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från norska
  Finns som: Bok
 2. Woodstock

  Undertitel: tre dagar som förändrade världen - och mitt liv
  Av: Tiber, Elliot
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2009
  Klassifikation: Biografi med genealogi
  Finns som: Bok
 3. Rockabilly lifestyle

  Undertitel: photos and stories from the rocking Sweden today : [Peter Mannerfelt, Paul Björkman & Michael Persson present the cars, the music, the hair, the clothes] : [also featuring tattoos, dancing, festivals, burlesque, pin-up]
  Av: Mannerfelt, Peter
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Sociala strukturer
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Elin Sundström den 23 juni 2014