Sommarläs en klassiker

Tre tips och tre citat.

Läser i en hängmatta cottonbro, Pexels

(klicka på titeln för att se om boken finns som bok, e-bok eller e-ljudbok samt för att låna eller reservera på biblioteken)

Hjalmar Söderbergs Förvillelser från 1895 är en dimmig Stockholmsskildring. Den dekadente dagdrivaren Tomas uppvaktar olika tjejer, lånar pengar och ångrar sig.

Å, om tjugu år skulle han kanhända småle åt alltsammans, då han någon gång kom att tänka på det. Det hade likväl varit en något otrevligt tillblandad historia, och han hade icke någon lust att gå igenom den på nytt”

Klassikern Bonjour tristesse från 1954 av Françoise Sagan är en sommarlovsberättelse om avundsjuka och svajig moral. 17-åringen Cécile glider runt på den stekheta franska rivieran med en drink i handen och ett lömskt leende på läpparna.

”Friheten att tänka, att tänka fel och tänka sällan, friheten att själv välja mitt livs form, att välja mig själv”

Gift av Tove Ditlevsen från 1971 är en spännande självbiografi med rakt och underhållande språk. Vi får följa Tove genom sina äktenskap, författarskapet och missbruket.

“Måske, siger han, er du selv indviklet, så bliver dit liv det også.”

Låna böckerna på biblioteket:

1. Förvillelser

Av: Söderberg, Hjalmar
    Publiceringsår: 2014
    Finns som: E-bok
  2. Bonjour tristesse

Av: Sagan, Françoise
    Publiceringsår: 1955
    Klassifikation: Skönlitteratur översatt från franska
    Finns som: Bok
  3. Gift

Av: Ditlevsen, Tove
    Finns som: E-ljudbok

Fler sommartips:

1. Äntligen sommar!

Skrivet av: Elin Sundström

Vad ska du göra i sommar? Ska du jobba? Eller vara ledig? Kanske blir du hemma lite mer än du brukar. Vad än du har planerat så hoppas vi du får lite tid över att spendera med en riktigt bra bok eller film! Här kommer några tips från oss på biblioteken i Sundbyberg. Du hittar också tips på aktiviteter i närområdet.

Skrivet av: Fanny Astner den 3 juni 2021