En stor och en liten bok om konst

Läs om konst i sommar.

En hand som målar på en tavla med blå färg ROMAN ODINTSOV, Pexels

(klicka på titeln för att se om boken finns inne, samt för att låna eller reservera på biblioteken)

Havets bildspråk: galjonsfigurer och symboler Det här är en antologi med flera författare. Ett praktverk med mycket vackra foton, det är ingenting man ligger och läser i sängen eller hängmattan direkt.

Utgångspunkten är den samling av galjonsfigurer som finns på Engelbergs bruk. Traditionen att utsmycka båtar, skepp och fartyg går långt tillbaka i historien och skulpturerna ger uttryck för många myter och symboler. I boken ges nya tolkningar och infallsvinklar på skulpturerna.

Berätta med bilder av Olof LandströmKalles klätterträd, Farbrorn som inte ville va’ stor, Bu och Bä. Olof Landström står bakom många av våra älskade barnboksillustrationer och filmanimationer.

Det här är en bok som är betydligt mindre till formatet. Här berättar Landström om vad som inspirerat honom, han ger tips om perspektiv, färg, ljus och annat. Vi får helt enkelt hänga med bakom kulisserna i Landströms illustratörsarbete.

Fler sommartips:

  1. Äntligen sommar!

    Skrivet av: Elin Sundström

    Vad ska du göra i sommar? Ska du jobba? Eller vara ledig? Kanske blir du hemma lite mer än du brukar. Vad än du har planerat så hoppas vi du får lite tid över att spendera med en riktigt bra bok eller film! Här kommer några tips från oss på biblioteken i Sundbyberg. Du hittar också tips på aktiviteter i närområdet.

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Monica Jansson den 9 juni 2021