Deckare

Här hittar du tips på spännande deckare för barn:

1. Förbjudna sopor

Av: Jansson, Anna Tipsat av: Mie Björkman

Maria Wern från Anna Janssons deckarserie för vuxna dyker upp nu och då men det är framför allt barnen Emil och Linda som står i fokus i barndeckarserien Emil Wern detektiv.

2. LasseMajas teaterbok

Av: Widmark, Martin Tipsat av: Kerstin Blombäck

Varför bara läsa om LasseMajas detektivbyrå, när man kan samla ihop några kompisar och vara Lasse och Maja!

3. Cykelmysteriet

Av: Widmark, Martin Tipsat av: csladmin

Visst är cykelsporten ”smutsig”, full av doping, men så smutsig som den verkar vara i Martin Widmarks Cykelmysteriet har man svårt att tro.

4. Biblioteksmysteriet

Av: Widmark, Martin Tipsat av: csladmin

Värdefulla böcker försvinner från Vallebys bibliotek! Det finns bara tre personer som kan ha tagit böckerna men vem är det??

5. Dilsa och den falska förälskelsen

Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: csladmin

Kalle Skavanks mamma är död sedan länge, det vet alla som följt Kalles öden och äventyr genom åren. I samma olycka där Kalle blev låghalt, det hände i Spanien, där omkom Kalles mamma. Hon hade för avsikt att rädda honom undan ett tåg. Som det kunde gå!

6. Det första fallet

Av: Nilsson, Ulf Tipsat av: csladmin

Kommissarie Gordon är den enda polisen i stora skogen. Han tycker att det inte borde finnas några brott eller några straff. Lugn och ro, det är hans melodi. Han tycker allra bäst om att sitta i värmen på sitt kontor och äta syltkakor och dricka te.

7. Tågmysteriet

Av: Widmark, Martin Tipsat av: Minna, åk 2 (Sommarboken)

Spännande och roligt!

8. Kidnappare på nätet

Av: Lilleste, Lena Tipsat av: Jasmin, åk 5 (Sommarboken)

Jag älskar mysterieböcker!

9. Spökskeppet Vallona

Av: Ollmark, Lena Tipsat av: Monika Janvari

I Krabbsjögrund där Karls morfar bor händer det många mystiska saker och det berättas historier. Spökhistorier.

Visa fler sidor...

Skrivet av: Elin Sundström den 20 juni 2016