Deckare

Här hittar du tips på spännande deckare för barn:

1. Konstkuppen

Av: Lapidus, Jens Tipsat av: Kerstin Blombäck

Har du läst ut alla Lasse-Maja? Här kommer Dillstaligan. Lite galnare och mera action!

2. Förbjudna sopor

Av: Jansson, Anna Tipsat av: Mie Björkman

Maria Wern från Anna Janssons deckarserie för vuxna dyker upp nu och då men det är framför allt barnen Emil och Linda som står i fokus i barndeckarserien Emil Wern detektiv.

3. LasseMajas teaterbok

Av: Widmark, Martin Tipsat av: Kerstin Blombäck

Varför bara läsa om LasseMajas detektivbyrå, när man kan samla ihop några kompisar och vara Lasse och Maja!

4. Cykelmysteriet

Av: Widmark, Martin Tipsat av: csladmin

Visst är cykelsporten ”smutsig”, full av doping, men så smutsig som den verkar vara i Martin Widmarks Cykelmysteriet har man svårt att tro.

5. Biblioteksmysteriet

Av: Widmark, Martin Tipsat av: csladmin

Värdefulla böcker försvinner från Vallebys bibliotek! Det finns bara tre personer som kan ha tagit böckerna men vem är det??

6. Dilsa och den falska förälskelsen

Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: csladmin

Kalle Skavanks mamma är död sedan länge, det vet alla som följt Kalles öden och äventyr genom åren. I samma olycka där Kalle blev låghalt, det hände i Spanien, där omkom Kalles mamma. Hon hade för avsikt att rädda honom undan ett tåg. Som det kunde gå!

7. Det första fallet

Av: Nilsson, Ulf Tipsat av: csladmin

Kommissarie Gordon är den enda polisen i stora skogen. Han tycker att det inte borde finnas några brott eller några straff. Lugn och ro, det är hans melodi. Han tycker allra bäst om att sitta i värmen på sitt kontor och äta syltkakor och dricka te.

8. Tågmysteriet

Av: Widmark, Martin Tipsat av: Minna, åk 2 (Sommarboken)

Spännande och roligt!

9. Kidnappare på nätet