Bokrelease i dansresidenset Hallonbergen stories

Äntligen är det release för boken ”Såhär eller såhär eller såhär” som barnen i dansprojektet har varit med och skapat i samarbete med koreografen Anna Källblad.

Bokomslag till Såhär eller såhär eller såhär

Hallonbergen stories är ett dansresidens med fokus på läsutveckling som har pågått under 2020 i Sundbyberg stad och framförallt på Hallonbergens biliotek. Se filmen från bokreleasen där barnbibliotekspedagogen Johanna Klöfvermark samtalar med danskonstnären Anna Källblad om hur hon och sexåringarna har dansat fram en bok.  Anna har fokuserat på hur dans kan skapa text, utforska språket och vilka berättelser som kommer fram genom kroppen. Syftet var också att tillgängliggöra biblioteket som plats och rum för kreativitet. Boken Såhär eller såhär eller såhär kan lånas på Hallonbergens bibliotek.

Samarbetsparter i residenset är Region Stockholm Dans Cirkus, Regionbibliotek Stockholm, Hallonbergens Bibliotek, Sundbybergs stad och Kulturskolan Sundbyberg.

Läs mer om Hallonbergens stories här:

Skrivet av: Elin Sundström den 22 januari 2021