Spår

Spännande, bra, otäckt och ruggigt!

Boken bygger på en verklig händelse från december 2001. Två flyktingar avvisas från Svergie på ett mycket dramatiskt sätt. De förs till Bromma flygplats barfota och med huvor över huvudet förs de till flygplanet av personer med rånarluvor på sig. Några år senare börjar en grupp journalister undersöka vad det var som hände den där kvällen.

Lena Sundström beskriver i sin bok de maktövergrepp som journalisterna spårade med många internationella förgreningar.
Läsecirkeln tyckte att det var en mycket bra och spännande bok som i och med den uppbrutna tidsföljden kunde kännas något extra tillkrånglad, men det verkar numera vara ett populärt sätt att skriva på. Det är mycket upprörande att övergrepp får förekomma och det pågår säkert mer eller mindre hela tiden. Det är en angelägen bok.

Det märks att författaren är journalist men det är också intressant att läsa om hur de tre journalisterna arbetar och hur de gör otroligt mycket research för att bekräfta sina uppgifter från flera olika håll. Boken visar också på hur viktigt det är med undersökande journalister som har friheten och modet att undersöka och ifrågasätta våra makthavare. Med tanke på ämnet så är det förbluffande lite känslor som kommer fram i boken.

Boken rekommenderas varmt!