Som om jag frågat

I slutet av sommaren brakar allting ihop. Johns föräldrar har sedan länge slutat vara kärleksfulla mot varandra och efter månader av dålig stämning flyttar pappan hem till en kompis.

De tar en paus och kan inte tala om varför eller hur länge. Före sommarlovet blev Johns granne och barndomskompis Saga ihop med hans bästa kompis Lukas. Saga och Lukas vill bara vara med varandra och John känner sig utanför. Dessutom är det som om han och Saga inte kan prata med varandra längre, nu när han verkligen hade behövt det.

Johns pappa är inte bara hans fotbollstränare utan också gympalärare på Johns skola. När de ses i skolan kan John inte undgå att se hur bra pappan kommer överens med en ung, snygg lärare. Är det därför han flyttat?

John börjar hoppa över fotbollsträningen där klasskompisen Axel är lagkapten för laget. Axel som är ok på träningen men inte i skolan. Där trakasserar han både lärare och andra elever. När Saga plötsligt pratar med John är det för att säga att han borde göra det som nästan ingen annan vågar - säga ifrån till Axel.

En liten ljuspunkt är Line, som från att ha varit en i gänget runt Saga och John börjar bli en vän på riktigt.

Fint skrivet om föräldrar, vänskap och ensamhet.Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Mie Björkman den 23 oktober 2012