Skuggsommar

Missa inte den här ungdomsboken!

Det här är en ungdomsbok, men bara för att du känner dig vuxen ska du inte förbise den. Det vore synd eftersom det nämligen är en riktigt bra spökhistoria.

Rakel hatar den här sommaren. Visst, det är fint väder varje dag och hon befinner sig på en vacker ö i skärgården, men hon hatar varje sekund. Ute på ön bor Rakel hos sin moster, morbror och kusin. Hon och kusinen är lika gamla och brukade vara nära som tvillingsystrar, men nu är de lika avlägsna som två planeter. Hemma i stan ligger Rakels mamma i en mörk lägenhet med nerdragna persienner.

Nere vid stranden finns ett gammalt hopptorn som stått där i evigheter, och en morgon när Rakel går dit för att vara i fred står två flickor högst uppe i tornet. Flickorna är tvillingar, de har rött, långt hår och urblekta blå baddräkter och ingen har sett dem förr. Trots att Rakel är rädd för allt och inte ens vågar dyka från bryggan vill tvillingarna att hon ska vara med i deras hoppklubb. Hon behöver bara klara tre uppdrag först.

Tvillingarna är hemlighetsfulla, de pratar aldrig om vart de bor eller kommer ifrån, men de verkar vilja vara med Rakel. Rakel vill vara med dem också men är rädd för att inte visa sig värdig, och uppdragen blir allt svårare, och farligare...

Den här boken har allt en kan begära av en kuslig sommarbok. Här finns familjedramer, mod, vackra gamla hus, hemligheter, svårigheten i att nyss vara ett barn och helt plötsligt inte vara det längre. Kanske finns här också spöken?

Läs "Skuggsommar" i väntan på den (förhoppningsvis) varma sommaren!