Skratt och gråt

Graviditet är lika med känslor, och ibland kan det vara skönt att bara få skratta och känna igen sig i allt som händer med både kropp och själ under graviditeten.

Om man söker böcker för igenkänning och underhållning skulle jag rekommentera Handbok för gravida eller Allt man inte kan fråga doktorn om av Vicki Iovine som kanske känns lite gammaldags i vissa lägen, men som berättar öppet om de mindre glamorösa sidorna av graviditeten på ett hurmoristikt och avdramatiserande sätt. 

På smällen!
av Hanna Rosander känns mer seriös och mer inriktad på känslor och relationer innehåller en mängd personliga berättelser  om allt som har med graviditeten att göra. Den både berör och lockar till skratt.

En alien i magen av Terri Herrera Eriksson består av humoristiska  krönikor om hur det är när graviditeten inte är så där rosenskimrande underbar som många vill få det att verka.

Den som vill skratta högt ska definitivt också läsa serieböckerna Alltid redo att dö för mitt barn av Joanna Rubin Dranger (hon som ligger bakom Fröken Märkvärdig-böckerna ni vet) och Bebisbekännelser av Lotta Sjöberg. De är helt underbara på sina olika sätt.

Text: Lina Berglund

 1. Handbok för gravida eller Allt man inte kan fråga doktorn om

  Undertitel: [praktiska och humoristiska råd om illamående, underkläder, män och sex, graviditetsgalenskaper, lögner och mycket mer]
  Av: Iovine, Vicki
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2002
  Klassifikation: Gynekologi och obstetrik
  Finns som: Bok
 2. På smällen!

  Undertitel: från A till bebis
  Av: Rosander, Hannah
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2005
  Klassifikation: Vgaba
  Finns som: Bok
 3. En alien i magen

  Av: Herrera Eriksson, Terri
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 4. Bebisbekännelser

  Undertitel: guide för nybörjarföräldrar
  Av: Sjöberg, Lotta
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2005
  Klassifikation: Tecknade serier
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Lina Berglund den 1 juli 2016